Tongeren

een culinaire hotspot

2000 jaar geleden was Tongeren de thuis van heel wat volksstammen met onder andere de Eburonen. De Germaanse en Keltische invloeden in onze keuken zijn nooit verdwenen. Een Keltisch feestmaal zorgde voor een avond vol plezier en verbondenheid tussen Tongenaar en bezoeker. Een gevoel dat nu nog voelbaar is. De Tongerse gerechten weerspiegelen ons adembenemend landschap, onze vruchtbare gronden en ons klimaat.

In de eerste stad van België zijn er maar liefst 3 restaurants met een Michelinster. In het centrum van de stad zijn dat De Mijlpaal en Magis en net buiten de omwalling is het Altermezzo die de ster verdiend te pakken kreeg. 

Maar daarnaast zijn er nog vele verrukkelijke adresjes voor elke maag en natuurlijk voor dorstige kelen, aan u om te ontdekken!

Dat Tongeren een echte bierstad is, hebben onze voorouders geweten want ze dronken maar liefst 300 liter per jaar. Ons streekproduct, de waterkers, kan niet ontbreken als smaak. Het bier La Cresse is een volmondig, blond degustatiebier van hoge gisting met hergisting op fles.

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude Romeinse heirbaan, ligt het grootste wijnkasteel van België. De rode, witte en mousserende wijnen van het wijnkasteel van Genoels-Elderen staan op de kaart bij heel wat Tongerse chefs.

De rondleiding op het domein is een echte aanrader. Ervaren gidsen nemen je mee in het wijnverhaal. Afsluiten doe je uiteraard met een wijndegustatie, ideaal toch?

Bekijk hier de Foodies Tongeren gids online.

Hieronder vindt u verschillende Tongerse horeca zaken, in willekeurige volgorde ;-)

Bistro Bis

No nonsense bistro

Website Bistro Bis  €€-€€€

Adres: Hemelingenstraat 23, 3700 Tongeren, 650 meter van appartement.

Telefoon012 74 34 64

Foto's en verslagje volgen.

Intermezzo

Een klein stukje Italië

Website Intermezzo   €€

Adres: Grote Markt 13, 3700 Tongeren, 500 meter van appartement. 

Telefoon012 74 15 74

Foto's en verslagje volgen.

Infirmerie

Uniek historisch kader 

Website Infirmerie  €€

Adres: Sint-Ursulastraat 11, 3700 Tongeren, 90 meter van appartement. 

Telefoon012 44 10 44

Op 1 minuut wandelen van mijn bnb, ook in het Begijnhof met aansluitend de Ursulakapel, ligt dit restaurant in een historisch gebouw uit 1659 met een prachtig tuin-terras aan de Jeker. 

Als welkomsthapje kreeg ik een schijfje gerookte eendenborst met uienconfituur, altijd fijn een klein proevertje vooraf, het was heel smakelijk met het super verse wit brood wat op tafel werd gezet. Ik eet brood graag met peper en goede olijf olie, en dat stond netjes klaar op tafel. Een kaarsje en verse rozen erbij, en een blonde Grimbergen van het vat, ik was gelukkig! 

Ik heb de stoverij van varkenswangetjes besteld (21,00€), ze waren boterzacht en geserveerd met een zalig zoete siroop-saus, een fris slaatje met hesbania, witloof en krokante worteltjes. Een kommetje frietjes erbij maakte het af. 

More coming soon,

stay tuned! 

Great experience. Excellent location. Well appointed and clean space. Perfect for a couple or small family, great for exploring the city.

Yes good value place would certainly suit a bigger group then just us two. The place was clean and in a very central location in the heart of the olde town. Antje was very helpful regarding all of our queries. Benjamin and Blake, Australia.

Ask us anything! We’re here to answer any questions you have. 

 

Email: bnbtongeren@gmail.com

Phone: +32(0) 485 614 550

 

Like and follow us on

Instagram & Facebook

Subscribe for Updates & Offers

© Be my guest in Tongeren!