top of page

Tongeren, a culinary hotspot 

​

​

Schermafbeelding 2019-10-26 om 14.43.30.
Schermafbeelding 2019-10-26 om 14.43.57.
Schermafbeelding 2019-10-26 om 14.43.17.

2000 jaar geleden was Tongeren de thuis van heel wat volksstammen met onder andere de Eburonen. De Germaanse en Keltische invloeden in onze keuken zijn nooit verdwenen. Een Keltisch feestmaal zorgde voor een avond vol plezier en verbondenheid tussen Tongenaar en bezoeker. Een gevoel dat nu nog voelbaar is. De Tongerse gerechten weerspiegelen ons adembenemend landschap, onze vruchtbare gronden en ons klimaat.

​

In de eerste stad van België zijn er maar liefst 3 restaurants met een Michelinster. In het centrum van de stad zijn dat De Mijlpaal en de Magis en net buiten de omwalling is het Alter die de ster verdiend te pakken kreeg. 

​

Maar daarnaast zijn er nog vele verrukkelijke adresjes voor elke maag en natuurlijk voor dorstige kelen, aan u om te ontdekken!

​

Dat Tongeren een echte bierstad is, hebben onze voorouders geweten want ze dronken maar liefst 300 liter per jaar. Ons streekproduct, de waterkers, kan niet ontbreken als smaak. Het bier La Cresse is een volmondig, blond degustatiebier van hoge gisting met hergisting op fles.

​

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude Romeinse heirbaan, ligt het grootste wijnkasteel van België. De rode, witte en mousserende wijnen van het wijnkasteel van Genoels-Elderen staan op de kaart bij heel wat Tongerse chefs.

De rondleiding op het domein is een echte aanrader. Ervaren gidsen nemen je mee in het wijnverhaal. Afsluiten doe je uiteraard met een wijndegustatie, ideaal toch?

​

Bekijk de Foodies Tongeren gids online.

​

​

​

2000 years ago, Tongeren was home to many tribes including the Eburones. The Germanic and Celtic influences in our kitchen never disappeared. A Celtic feast ensured an evening full of fun and connection between Tongeren and the visitor. A feeling that can still be felt today. The dishes of Tongeren reflect our breathtaking landscape, our fertile soils and our climate.

 

In the first city of Belgium there are no less than 3 restaurants with a Michelin star. In the centre of the city they are De Mijlpaal and Magis and just outside the ramparts it is Altermezzo that earned the star. 

 

But there are also many delightful addresses for every stomach and, of course, for thirsty throats, for you to discover!

 

Our ancestors knew that Tongeren is a real beer city because they drank no less than 300 litres a year. Our regional product, the watercress, cannot be missing as a taste. The beer La Cresse is a full-bodied, blond tasting beer of top fermentation with refermentation in the bottle.

 

Between Tongeren and Maastricht, along the old Roman road, lies the largest wine castle in Belgium. The red, white and sparkling wines of the wine castle of Genoels-Elderen are on the menu of many Tongeren chefs.

The tour of the domain is highly recommended. Experienced guides take you into the wine story. Finish off with a wine tasting of course, ideal right?

 

View the Foodies Tongeren guide online here: 

 

​

bottom of page